2023 27 квітня, напередодні Всесвітнього Дня охорони праці, в Будинку профспілок в ході спільної наради було підписано Угоду про співпрацю між Дніпропетровським обласним об’єднанням профспілок та Південно-Східним межрегіональним управлінням Державної служби з питань праці. В заході також взяли участь представники апарату галузвого обкому. 

  це, як зазначив при відкритті заходу голова облпрофцентру Анатолій Яловий, дуже символічно, адже даний напрям роботи завжди був і залишається для профспілок області одним з найголовніших. Особливо зараз, в умовах війни, коли працівники отримують виробничі травми ще й від ворожих обстрілів. З метою посилення уваги до охорони праці, соціального захисту постраждалих профспілки області звертались до Уряду з пропозиціями, зокрема, щодо спрощення процедури розслідування таких нещасних випадків, повернення Держпраці призупиненого після початку війни права перевіряти підприємства. Наші пропозиції щодо спрощення процедури розслідувань враховані у постанові Кабміну з цього питання, прийнятій у січні цього року.

Детальніше див. тут http://doop.dp.ua/news/840-ugoda-spravi-pidmoga?fbclid=IwAR3zjRXIGFWHOc0hEE036r48Ce04hhXysC8h0YxdzrmE01kYS7dbKXgIuZg